Vitaliteitstraining

Stimuleer de verantwoording voor de eigen gezondheid en de bewustwording van de werkhouding bij de medewerkers door middel van onze online en offline vitaliteitstrainingen. Onze trainingen op locatie zijn geschikt voor een vitaliteitsweek of -dag ter ondersteuning en verdieping van het effect van een Vitallife stoelmassage traject of los aan te bieden aan het team.

Thema´s zijn: Mindfullness & stresspreventie, vitaliteit & voeding, ergonomie & bewust werken en Triggerpoint therapie.

Workshops & trainingen

Onder het motto ‘Gezond leven en werken’ organiseren wij verschillende workshops en trainingen die u kunt inpassen in Gezondheidsweken of als extraatje kunt aanbieden aan uw werknemers. Door de werknemers bij de workshop te betrekken, worden ze gestimuleerd om actief mee te werken aan hun eigen gezondheid. En dat is wat Vitallife wil bereiken met Gezond leven en werken. De trainingen leveren blijvend resultaat. Een werknemer die een optimale werkhouding heeft en weet hoe hij verantwoord achter zijn beeldscherm moet zitten, presteert beter en loopt minder kans om ziek te worden of geblesseerd te raken.

Vitallife biedt de volgende workshops

BedrijfsYoga

Tussen de middag een korte yogasessie ten behoeve van je eigen balans en functioneren. Door middel van ademhalingstechnieken bewust worden van jezelf en met eenvoudige oefeningen eventuele spanningen of weerstanden oplossen. Aansluitend een meditatie voor mentale rust en een diepe ontspanning. De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk en kunnen in werkkleding op een stoel worden uitgevoerd.
Een sessie kenmerkt zich door:

  • Dynamische oefeningen
  • Aandacht voor ademhaling
  • Leren ontspannen onder druk
  • Voelbare uitwerking
  • De sessies worden uitgevoerd door onze partner BusinessyogaOnline.

Meer informatie over deze workshop?

Stresspreventie door yoga en mindfulness.

Tijdens de workshop leert de werknemer vroege tekenen van stress bij zichzelf te herkennen, om zo uitval vanwege bijvoorbeeld een burn-out te voorkomen. Eenvoudige yoga oefeningen worden gecombineerd met ademhalingstechnieken, ontspanning en meditatie. Hierdoor krijgt de werknemer gereedschap mee om na de workshop efficiënter om te kunnen gaan met stress. Naast het tegen gaan van ziekteverzuim, heeft onze workshop een positief effect op het concentratie vermogen en de productiviteit van de werknemer.

Meer informatie over deze workshop?

Workshop triggerpointmethode: leer zelf pijnklachten te verminderen

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen of “spierknopen” die spanning op de spier geven en de functie van omliggende zenuwen en gewrichten beïnvloed. Op de plek van een triggerpoint hopen afvalstoffen zich op. Het bijzondere van triggerpoints is dat ze de pijn afleiden naar andere plekken van het lichaam. De oorzaak van pijn ligt dus vaak ergens anders dan waar het pijn doet!Een heel scala aan pijnklachten zoals RSI, whiplash, hoofdpijn, pijn in nek en kaak, in de onderrug, schouder, een tennisarm, kniepijn etc. kunnen worden toegeschreven aan triggerpoints.

In deze workshop leert u zelf pijnklachten te verminderen met behulp van de triggerpointmethode.Met hulpmiddelen, zoals een massagebal, word u geleerd hoe u triggerpoints zelf kunt behandelen. De kracht van de triggerpointmethode is het dagelijks zelf behandelen van de triggerpoints. Dit kost u ongeveer 10 minuten.
Deze workshop wordt gegeven door twee triggerpointcoaches® van TriggerWorks.
Meer informatie over deze workshop?Workshop Shiatsu Zelfmassage
Wanneer je je knie stoot, strijk je met je hand over de pijnlijke plek of leg je je hand erop, waarom doet het dan minder zeer of verdwijnt de pijn? Onbewust maken wij vaak al gebruik van simpele (zelf)massage-technieken. In deze workshop wordt een reeks technieken aangeleerd en uitgevoerd. Een weldaad voor lichaam en geest.

Past ook binnen het kader van teambuilding, vergader onderbreking etc. maar ook zeer geschikt voor het onderwijs en basisschool kinderen en hun leerkrachten.
Meer informatie over deze workshop?Voor persoonlijke Trainingen en Coaching kunt u bij onze partner Clear Sky en Businde vrijheidessyoga terecht.
Graag helpen wij u bij het plannen van een één- of driedaagse Training:
Heerlijk een hele dag met je team Yoga in al zijn facetten ervaren in Tessloo te Oisterwijk: een buitenlocatie met een unieke landschapstuin en kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars. Of met team een unieke ervaring opdoen tijdens de zeiltermtrainingen van Clear Sky / Blue Sail. Op het prachtige zeilschip “de vrijheid” moet iedereen hand in hand werken om het schip varende te houden. Naast “samenwerking” komen thema’s als “krachten en uitdagingen”, “overtuigingen en denkbeelden”, “visie” en “waarden” aan bod.

Meer informatie over Trainingen en Coaching?