Werkplek advies

Voorkomen en oplossen van klachten op de werkplek

Lekker en ontspannen achter uw bureau zitten in een gezonde werk omgeving voorkomt veel werkgerelateerde klachten. Een goede houding voorkomt vermoeidheid en zorgt voor focus en concentratie. De professionele werkplekadviseurs van Vitallife halen het beste uit uw werkplek. Met een persoonlijk advies voor jouw specifieke situatie helpen we de werkhouding, werkplek en werkomgeving te verbeteren.

Preventief Advies werkomgeving

Om klachten te voorkomen. Bij de inrichting of ontwerp van een werkplek of afdeling is het goed om na te denken over de werkomstandigheden. Dit kan klachten van medewerkers voorkomen. Een slimme inrichting zorgt voor vitaliteit op de afdeling. Het juiste meubilair voorkomt hoge bij instelling van de werkplekken. Een goede werkplekafstelling en werkhouding voorkomt verzuim van een medewerker. Onze Vitallife adviseurs hebben veel ervaring met de inrichting van vitale en optimale werkplekken en werkomgeving.

Persoonlijk advies werkplek

Een werkplek onderzoek kan preventief worden uitgevoerd of worden gericht op het oplossen van bestaande klachten. Hierbij voeren de werkplek adviseurs van Vitallife onderzoek uit op locatie. In een persoonlijk gesprek en werkplek observatie worden de (mogelijke) oorzaken van klachten in kaart gebracht. De adviseur bespreekt direct ter plaatse welke verbeteringen kunnen worden aangebracht en neemt de tijd om de werkplek instellingen door te spreken. Uiteraard geven we direct tips en eventueel eenvoudige oefeningen mee om de werkhouding te verbeteren. Het onderzoek wordt afgesloten met uitgebreide adviesrapportage. Oplossingen zijn vaak pragmatisch en altijd duurzaam.

Groepstraining werkplek ergonomie BEWUST WERKEN

Vitallife heeft een holistische kijk op ergonomie. Hierbij kijken we niet alleen naar de fysiek aanwezige materialen, maar wordt voornamelijk gewerkt aan bewustwording en begrip van de eigen werkhouding en werkomstandigheden. Cruciaal wanneer er veel gewerkt wordt met flexplekken of er sprake is van thuiswerken. Bewustzijn over de werkhouding en werkplek is belangrijk bij het nieuwe werken op elke denkbare locatie en thuis. Je werkplek neem je niet mee, wel je eigen lichaam. Daarom geven wij hier ook de meeste aandacht aan!
De training BEWUST WERKEN geeft de medewerkers de tools in handen, zodat er bewust wordt omgegaan met de eigen werkhouding, -omgeving en vitaliteit.

Vraag direct een offerte aan

ONZE TEVREDEN KLANTEN